Maak in 4 stappen de beste (= de verstandigste) keuze die je ‘kunt’ maken en ga over tot actie! Je iets ‘voornemen’, iets ‘moeten’, ‘willen’ of ‘proberen’ is niets. De mens kiest!

Je bent vrij om te kiezen. Keuzes maken je tot een vrij mens. In onze tijd is er op heel veel terreinen heel veel te kiezen, wat het complex kan maken.

In mijn boek ‘Het goede doen, de logica van het ware geluk’, werk ik een strategie uit in 4 stappen voor het maken van de beste keuzes.

Kernpunten:

  • Maak een selectie op basis van je (levens)waarden.
  • Begrens het keuzeproces in de tijd. Spreek met jezelf af dat je een beslissing neemt voor een bepaald tijdstip (datum).
  • Ken de werkelijkheid van je keuze! Wat brengt je keuze met zich mee? Welke mogelijkheden en beperkingen kun je verwachten? Welke bijkomende zaken?
  • Laat je niet weerhouden een keuze te maken uit onzekerheid. Je hebt niet alles onder controle en kunt niet alles van te voren overzien.

Je levenswaarden besef je vaak niet. Als die een vraagteken voor je zijn, kun je ze op een bepaalde manier bij jezelf opvragen. Ik kan je daarbij helpen. Maak een afspraak voor een gesprek over de keuze waar je nu voorstaat of het dilemma waar je je voor geplaatst ziet. Verdiep je grondig in dit onderwerp, zodat je ook in toekomstige situaties keuzes gemakkelijker en beter kunt maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s