Omgaan met emoties – 6. Nu!

Richt je aandacht op wat er nu aan de orde is!

Emoties die in de weg zitten, zijn emoties omtrent gebeurtenissen in het verleden die je meeneemt naar het heden. Of het zijn emoties omtrent in de toekomst geprojecteerde gebeurtenissen, waardoor je je aandacht niet goed hebt bij wat er op dit ogenblik speelt. Hierdoor wordt de interactie met je omgeving gesaboteerd.

Mensen met faalangst dwalen af van het heden en verlammen zichzelf door te denken dat het bijvoorbeeld niks wordt met hun rijexamen. Ze denken dat ze zullen zakken, terwijl ze van het precieze verloop en de uiteindelijke beoordeling geen weet hebben.

Verleden en toekomst bestaan alleen in ons denken. Het enige wat werkelijk is en waar je ‘emotioneel intelligent’ handelend iets van kunt maken is de realiteit van dit ogenblik. Door je aandacht te richten op de mogelijkheden die je nu hebt, versterk je het goede van dit moment.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s