Coaching bij stress, angst en burnout – de Gesprekken

Duurzaam vrij van onnodige stress door inzicht

 

Het is nooit het ding of de situatie zelf die je gespannen maakt of een akelig gevoel bezorgt. Je lijdt door je eigen, irreële gedachten erover’, zei de Griekse filosoof Epictetus al in de oudheid.

‘Dus als je ernaar verlangt je beter te voelen, zoek dan de mogelijkheden daarvoor in het vormen van andere gedachten. Op het ding of de situatie heb je vaak geen invloed, wel op je eigen opvattingen erover.’

Als jij interesse hebt en met mij in gesprek zou gaan, wat houdt dat dan in? Geïnspireerd op de uitspraak van Epictetus hierboven verkennen we op de eerste plaats je denkbeelden. Klopt het met de werkelijkheid (‘werkt’ het zo?) wat je denkt, is het ‘waar’, schat je de situatie reëel in? Om vervolgens te komen tot antwoorden op de vraag: hoe kun je met meer wijsheid kijken naar situaties in de praktijk waarmee jij aanhoudend moeite hebt en daarin met innerlijke rust tot passend handelen overgaan?

Kijk naar een praktijkvoorbeeld en zie welke inzichten je bijvoorbeeld kunnen helpen.

Bestaan er op dit ogenblik één of meer concrete situaties die voor jou persoonlijk verbonden zijn met stress en voel je je aangesproken door mijn benadering, neem contact op voor een oriënterend gesprek!

Maar ook zonder actuele situatie ben je van harte welkom, als je geïnteresseerd bent, persoonlijk of beroepsmatig, in de (filosofische) achtergronden van mijn werk.

Ben je op zoek naar helpende gesprekken bij angstburn outstress of somberheid? Ik ga graag met je in gesprek. Meld je aan voor een vrijblijvende intake of vraag me om meer informatie. Neem contact met mij op.  

De gesprekken vinden plaats in Noord Holland, Limmen, omgeving Alkmaar, Castricum, Akersloot.