Hoe reageren mensen die ik geholpen heb?

Ramon: ‘De gesprekken heb ik enorm prettig gevonden. Je hebt het simpel gemaakt en voor mijn neus neergelegd: Ik hoef niet meteen weer van de hoogste duikplank af. Ik kan ook eerst met mijn tenen in het water en zo stapjes verder en weer zelfvertrouwen opdoen. Met mijn verleden in de topsport was ik bang meteen weer in mijn valkuil te stappen.’

Fred: ‘Ik ben veel rustiger en zekerder geworden en kan veel beter met kritiek van anderen omgaan.’

Anneke: ‘Ik kwam bij je met stevige burn-out en zocht richting. Het grote keerpunt is voor mij geweest de hele theorie achter de vrijheid om keuzes te maken en het wat-wèl denken. Ik heb de regie over mijn gevoelsleven weer in eigen handen! Ik ben blij dat ik het weer druk mag hebben, alleen wel op de goeie manier, d.w.z. verstandige keuzes maken.’

Youri: ‘Ik ben wel wakker geworden door de gesprekken. Ik heb een frisse kop gekregen! Die oude gedachtengangen heb ik laten varen. Ik ga nu met een zeker gevoel de tentamens in. Ik neem het mee voor de rest van het leven, ook voor andere gebieden.

Simone S.: ‘Onze ontmoetingen hebben een diepe indruk op me achter gelaten. Het was een openbaring dat de angst zelf niet belangrijk werd gemaakt. In ontmoetingen met mensen van de GGZ ging het alleen maar over wat te doen aan de angst zodat je er steeds weer mee bezig bleef. Bij jou voelde ik me ontzettend goed begrepen en ik ben heel blij dat ik met jou een opening heb gevonden om mezelf terug te vinden.’

Kim: ‘Dit heeft in korte tijd veel beter gewerkt dan de therapie die ik gevolgd heb. Ik verwelkom mijn angsten nu omdat ze voor me zorgen. Ze waarschuwen me voor het gevaar dat ik teveel dingen naar me toe haal. Maar ik red het nu alleen!’

Jacob: ‘Mijn vriendin vindt dat ik erop achteruit ben gegaan. Ik vind van niet. (Ben minder volgzaam geworden.)

Joran: ‘Ik begreep mijn eigen emoties niet en kon de emoties van anderen niet ‘lezen’, maar ik sta nu veel sterker in het team. Ik heb echt contact met de mensen en dat alleen door anders te kijken….!’

Yvonne: ‘In korte tijd ben ik compleet anders in het leven gaan staan.’

Ben: ‘Na mijn gesprek met jou direct een stuk rust gekregen, wat natuurlijk fantastisch is! Ik ben weer gaan ordenen en structureren wat ik eerst verwarde met mijn perfectionisme. Energie gekregen om een nieuw begin te maken en de zaken aan te pakken.’

An: ‘Voor mij was het een cursus wakker worden. De manier waarop jij ons van alles vroeg en wij met onze antwoorden onszelf leerden ontdekken, een omgekeerde manier van lesgeven die mij heel goed is bevallen.’

Inge: ‘Ik ben opgevoed met het motto: je kunt eraan toegeven of je kunt er zelf wat aan doen. Ik wist niet dat je zoveel in positieve zin eraan kunt doen!’

Simone: ‘Je krijgt inzicht in je eigen denk- en werkwijze maar ook in die van je collega’s en je leerlingen. Bedankt voor de wijze lessen!’

Ria: Mijn stress, mijn zenuwen en gepieker……zo heb ik er nog nooit tegenaan gekeken. Het is heel logisch wat u zegt. Het gaat goed! Ik ben de toetsweek rustig doorgekomen.

Iris: ‘Ik heb de gesprekken heel fijn gevonden. Ik heb veel wijsheid mee gekregen en er steun aan gehad. Ik heb dieper in mezelf leren kijken. Ik heb geleerd macht naar mezelf te halen en te zien wat in mijn mogelijkheden ligt om te veranderen.’

Irma: ‘Nog dagelijks leer ik mijzelf beter kennen.’

Mieke: ‘Ik hoop dat het doorwerkt, ik weet het eigenlijk wel zeker.’

 

Ben je op zoek naar helpende gesprekken bij angst, burn out, stress of somberheid? Ik ga graag met je in gesprek. Meld je aan voor een vrijblijvende intake of vraag me om meer informatie. Neem contact met mij op.